Ermita de Sant Blai


SANT BLAI 004

 

L’ermita de Sant Blai, junt amb la font del mateix nom, conformen un dels paratges naturals més significatius de Tivissa.
Es diu que, per commemorar l’expulsió dels sarraïns, els Tivissans construïren una ermita dedicada a Sant Blai. Aquesta fou destruïda i l’actual és d’estil gòtic , construïda el 1858 i posteriorment reformada. Consta d’una nau rectangular amb absis i sis capelles laterals.
El dia 3 de febrer, es celebra la festivitat de Sant Blai. Actualment la festa es trasllada al diumenge següent al dia del sant. És tradició beure l’aigua de la Font abans d’arribar a l’ermita.
La festa comença marxant amb romiatge a peu, fins a l’ermita, pel camí de ferradura, que estret i accidentat als seus inicis, ens ofereix la visió de bonics paratges naturals. L’entorn de Sant Blai és un lloc que sorprèn per la seva bellesa natural i el silenci que impera.
Per arribar-hi s’ha d’agafar un camí que surt de davant del Parc de Bombers de Tivissa, situat al carrer Marça de Dalt, i seguir el camí indicat. Si voleu arribar-hi amb vehicle, heu d’agafar el camí que surt del carrer de Padrells de Tivissa i seguir les indicacions.

Camí de ferradura
Mena a Sant Blai
Bella ermita, font pura
Coll del Ventall

_DSC8474